Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Çorlu'ya Yola Çık

Çorlu'ya Yola Çık

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Çorlu'ya yolunuz düşerse Çorlu Havalimanı'ndaki Budget şubesinden araç kiralayarak, ilçeyi keşfetmeye hemen başlayabilirsiniz. Ulaşımla ilgili tüm sorunlarınızı Çorlu araç kiralama işlemi sayesinde geride bırakabilir, bu güzel ilçenin tadına varabilirsiniz.

Trakya atmosferini buram buram hissedebileceğiniz ve yaptığınız keşiflerle “iyi ki” demenizi sağlayacak bu sevimli ilçede güzel anılar biriktirmenize yardımcı olacak önerilerimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Çorlu Gezilecek Yerler

Çorlu Gezilecek Yerler

Bir sanayi kenti olması sebebiyle Çorlu'da yapabileceğiniz aktiviteler bir miktar sınırlıdır. Tarihte birçok olaya konu olmasına rağmen, Çorlu’da günümüze kadar kalan çok fazla eser ne yazık ki bulunmaz. Çorlu'nun Bizans Dönemi'nde kalma bir kalesi vardır ve günümüzde kaleden kalan bir sur parçası, Çorlu'nun Karadağ Mahallesi'nde tarihi yaşatır.

Çorlu'da gezebileceğiniz en gözde yerlerden biri Heykel Meydanı’dır. Meydan hem turistlerin hem de yöre halkının sıklıkla ziyaret ettiği lokasyonlardandır. Burada kafeler, restoranlar ve çeşitli dükkanlar bulunduğu için keyifle zaman geçirmek işten bile olmayacaktır.

Çorlu’da Ne Yenir?

Çorlu’da Ne Yenir?

Çorlu'ya gittiğinizde, tüm Trakya yöresinde çok meşhur olan ve tahinle servis edilen Hayrabolu tatlısını muhakkak denemelisiniz. Bölgede leziz peynir helvası yapan birçok yere de rastlayacaksınız. Trakya Bölgesi genel olarak lezzetli etleriyle nam salan bir yer olduğu için Çorlu’da da yöresel lezzetleri denemeniz mümkündür. Trakya mutfağının zenginliğine hazır olmalısınız!

Nereleri Keşfetmeli?

Nereleri Keşfetmeli?

Çorlu'da merkezden uzaklaştıkça, yapacak oldukça keyifli aktiviteler bulabilirsiniz. Çorlu'nun çevresinde çok fazla çiftlik evi ve özel tesis bulunur. Bu tesislerde hem at binebilir hem de doğayla iç içe huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Serinlemek isteyenlerin imdadına yetişen ve geniş bir yeşillik alana sahip olan Gölbaşı Gençlik Parkı da ziyaret edebileceğiniz alternatif duraklardan birisidir.
 

Çorlu’dan Ne Alınır?

Çorlu’dan Ne Alınır?

Çorlu Heykel Meydanı'ndaki dükkânlardan magnet ve çeşitli biblolar gibi hediye alternatifleri bulabilirsiniz. Ayrıca denk gelirseniz, buradaki köylü pazarlarından taze meyve ve sebzeler almanız da mümkündür.